Suzanne have the right to read 1 web page in 3 minutes. How pljulianum.netty of pages can she check out in 5 hours? In this mathematical trouble we need to take right into account four variables: 1 page, 3 minutes, 5 hours and X (pages in 5 hours).

You are watching: Suzanne can read 1 page in 3 minutes

**Solution**

**Step1**

This is a word problem related come work. To settle this concern firstly we have actually to transform all data in exact same units. That is provided that Suzanne have the right to read 1 web page in 3 minutes and the inquiry is questioning for how numerous pages she can read in 5 hours.

So, we have actually to transform hours in minutes. We know that there room 60 minutes in 1 hour. To find how countless minutes room there in 5 hours, we need to multiply 5 by 60 (5 * 60 = 300 minutes). There are 300 minutes in 5 hours.

**Step2**

It is provided that Suzanne have the right to read 1 web page in 3 minutes.

We have the right to write it like this also-

In 3 minute Suzanne have the right to read 1 web page

In 1 minute Suzanne can read 1/3 page

In 300 minutes (5 hours) Suzanne can read (1/3)*(300) = 100 pages.

It deserve to be solved choose this also-

In 3 minutes Suzanne have the right to read 1 page

In 1 minute Suzanne have the right to read 1/3 page

In 60 minutes (1 hour) Suzanne can read (1/3)*(60) = 20 pages.

In 5 hrs Suzanne deserve to read 20 * 5 = 100 pages.

Suzanne deserve to read 100 pages in 5 hours.

**More examples**

**Q.1 Susan can type 10 pages in 5 minutes. How countless pages the can kind in 6 hours?**

**Solution**

**Step1:**

This is a word problem related to work. To fix this inquiry firstly we have to transform all data in same units. The is offered that Susan can kind 10 pages in 5 minutes and also the concern is questioning for how numerous pages that can type in 6 hours.

So, we have to transform hours in minutes. We understand that there space 60 minutes in 1 hour. To find how pljulianum.netty of minutes room there in 6 hours, we have to multiply 6 through 60 (6 * 60 = 360 minutes). There space 360 minute in 6 hours.

**Step2:**

It is givjulianum.net that Susan can form 10 pages in 5 minutes.

We can write it prefer this also-

In 5 minutes Susan can type 10 pages

In 1 minute Susan can form 10/5 = 2 pages

In 360 minutes (6 hours) Susan can kind (2)*(360) = 720 pages.

It deserve to be solved favor this also-

In 5 minute Susan can form 10 pages

In 1 minute Susan can kind 10/5 = 2 pages

In 60 minutes (1 hour) Susan can form (2)*(60) = 120 pages.

In 6 hours Susan can form 120 * 6 = 720 pages.

Susan can form 720 pages in 6 hours.

**Q.2 Julie can write 20 pages in 10 minutes and also Mary deserve to write 5 pages in 10 minutes. Working together, how countless pages they can write in 30 minutes?**

**Solution:**

**Step 1**

This is a word trouble related to work. All the data offered are in very same units that is minutes. To deal with this inquiry we have actually to find the job-related capacity that Julie and Mary separately, and also thjulianum.net us will include work the capacity of both Julie and also Mary to get the last answer.

**To discover work volume of Julie:**

It is provided that Julie deserve to write 20 pages in 10 minute

We deserve to write it favor this also-

In 10 minutes Julie have the right to write 20 pages.

In 1 minute Julie deserve to write 20/10 = 2 pages.

In 30 minutes Julie deserve to write 2 * 30 = 60 pages.

Working alone, Julie deserve to write 60 pages in 30 minutes.

**To discover work capacity of Mary:**

It is givjulianum.net that Mary can write 5 pages in 10 minute

We can write it like this also-

In 10 minutes Mary deserve to write 5 pages.

In 1 minute Mary have the right to write 5/10 = 1/2 page.

In 30 minutes Mary can write (1/2) * (30) = 15 pages.

Working alone, Mary deserve to write 15 pages in 30 minutes.

**Step2**

For finding how many pages Julie and also Mary can write in 30 minutes as soon as they job-related together we have to include their job-related whjulianum.net they job-related alone. (Julie Work) 60 + (Mary Work) 15 = 75 pages.

Working together, Mary and Julie can write 75 pages in 30 minutes.

**Q.3 Alex have the right to paint 2 room in 6 hours, and Adam takes 8 hours to repaint a similarly- size 4 rooms? functioning together, how many rooms they deserve to paint in 12 hours?**

**Solution**

**Step 1:**

This is a word difficulty related to work. Every the data offered are in very same units: hours. To deal with this question we have to discover the work capacity of Alex and Adam separately, and also thjulianum.net us will add the work-related capacity of both Alex and also Adam to get the final answer.

**To find work capacity of Alex**

It is provided that Alex deserve to paint 2 rooms in 6 hrs

We have the right to write it like this also-

In 6 hrs Alex have the right to paint 2 rooms.

In 1 hour Alex can paint 2/6 = 1/3 room

In 12 hrs Alex have the right to paint (1/3) * (12) = 4 rooms.

Working alone, Alex can paint 4 rooms in 12 hours.

**To discover work volume of Adam**

It is offered that Adam can paint 4 rooms in 8 hrs

We can write it favor this also-

In 8 hours Adam have the right to paint 4 rooms.

In 1 hour Adam have the right to paint 4/8 = 1/2 room

In 12 hours Adam deserve to paint (1/2) * (12) = 6 rooms.

See more: What Does Waka Waka Mean In English Translation), Waka Waka Translation

Working alone, Adam deserve to paint 6 rooms in 12 hours.

**Step2:**

To find how pljulianum.netty of rooms Alex and also Adam have the right to paint in 12 hours whjulianum.net they work-related together:

We have actually to include the rooms that Alex deserve to paint in 12 hrs with the rooms that Adam have the right to paint in 12 hours. We already found that Alex can paint 4 rooms in 12 hours and Adam have the right to paint 6 rooms in 12 hours. Working with each other they have the right to paint 4 + 6 = 10 rooms in 12 hours.